Street MMA™ (mixed martial arts)

Street MMA™ oftewel Kickboksen PLUS+

Is de naam voor een meer praktijkgerichtere variant van MMA.

Net als in Mixed Martial Arts wordt er een breed spectrum aan technieken aangeleerd maar, aangezien Street MMA niet in eerste instantie bedoeld is om je voor te bereiden op wedstrijden, worden er hier ook technieken bijgebracht die bij wedstrijden niet toegestaan zijn.  Het is een open-minded systeem waarin de praktische technieken en trainingsmethoden uit diverse disciplines zijn geïntegreerd. Eigenlijk hetgeen waarvan ik wilde dat het bestond toen ik tientallen jaren geleden begon met trainen. Helaas waren toendertijd vrijwel alleen maar “sektarisch” aandoende vechtsporten met tunnelvisies.

En voordat ik de bekende, maar mij altijd al vreemd klinkende vraag krijg: Is Street MMA een verdedigingssport of aanvalssport ?
Antwoord: als je je verdedigt na een aanval, is het voor jou een verdedigingssport, maar als je er als eerste mee aanvalt, is het een aanvalssport:)

Het betreft een synthese van voornamelijk Pencak Silat, Pangamut en Kickboksen maar ook elementen uit Krav Maga, Kung Fu, Defense Lab en zelfs Capoeira (laag- bij- de- grond mobiliteit).

Meer info over Street MMA en Martiale Fitness op onze nieuwe website die nog niet helemaal klaar is: Home | Street MMA Rotterdam

street mma capelle

Translate »
WhatsApp chat
Bel de trainer nu